Mapa web Contacte Cercador

Acord per començar el procés administratiu i jurídic contra el Pla de conca de l'Ebre

La Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, que ha presidit avui el conseller Santi Vila, ha resolt presentar recurs primer davant l’Estat i si no s’atén la petició, es presentaria davant del Suprem i en última instància a la Comissió Europea
(04.04.2014)

El conseller de Territori i Sosteniblitat, Santi Vila, ha anunciat avui l’inici del procés administratiu i jurídic contra el Pla de conca de l’Ebre aprovat pel govern espanyol, per vulnerar la directiva marc de l’aigua. Així s’ha acordat en la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat deles Terres de l’Ebre, un òrgan amb representació de tot el territori que vetlla pel futur de la zona i que ha presidit el mateix conseller. “A nosaltres ens continua preocupant molt la regressió del Delta i la gestió de tot l’Ebre en conjunt però en especial el seu tram baix i per això tirarem endavant totes aquestes accions”, ha dit el conseller.

D’aquesta manera, el Govern català esgotarà la via administrativa presentant recurs davant el propi govern estatal. “I si no s’atén o per silenci adminisstratiu o perquè no es varia la posició podem recórrer davant del Tribunal Suprem i després davant la Comissió Europea”, ha manifestat Vila.

Tot i obrir aquesta via legal, el conseller de Territori i Sostenibilitat manté oberta també la via del diàleg: “El Govern de Catalunya ha manifestat el seu interès d’obrir des del primer dia un procés de diàleg per poder anar objectivant els principals desafiaments i remuntar la bona salut de l’Ebre”, ha explicat. I ha conclòs: “Hem de fer compatibles interessos sempre legítims però no sempre coincidents i en aquest sentit és legítim que els regants puguin veure garantits els seus interessos i garantir també el criteri ambiental i la conservació del riu i el model de vida i la biosfera del Delta que Europa ens ha instat a protegir”.

Destaquem