Mapa web Contacte Cercador

El conseller Vila i el ministre Cañete es reuneixen pel pla de conca

La Generalitat manté la decisió de denunciar el Pla de conca de l’Ebre davant la Comissió Europea per vulnerar la directiva marc de l’aigua

Vila convoca per al 4 d’abril la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de consensuar amb el territori l’estratègia per preservar el futur del Delta a curt, mig i llarg termini

(18.03.2014)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest vespre, després de la reunió amb el ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, que les dues administracions han acordat crear un grup de treball per garantir la sostenibilitat del delta i consensuar millores que garanteixin un cabal adequat per al tram final de l’Ebre. Vila ha explicat que l’objectiu és “aconseguir un full de ruta que ens asseguri que podem enviar un missatge de tranquil·litat a tota la gent del sud d’Europa, que s’estima molt el Delta i que vol assegurar-ne el seu futur”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que el primer encàrrec del grup de treball ha estat “la diagnosi de quin es considera que ha de ser un cabal raonable, sostenible, per al conjunt del riu pel seu tram baix, a partir de Mequinensa”. En aquest sentit, s’analitzaran experiències similars en altres sistemes fluvials mediterranis que evitin, entre d’altres efectes, la intrusió salina.

La creació d’aquest grup de treball amb el ministeri no suposa, en cap cas, la retirada de les accions jurídiques de la Generalitat davant la Comissió Europa contra el Pla de conca de l’Ebre. “És un pla que s’ha aprovat i s’ha fet amb presses i sense acord”, ha dit Vila, per la qual cosa es manté l’anunci de denunciar-lo a Europa. El conseller ha afegit que “confio que d’aquesta experiència recent en surti l’ànim que, en l’horitzó del 2015, poguem reprendre la col·laboració en benefici del riu Ebre, del delta, i de tots els interessos que hi ha associats”.

Vila també ha anunciat que ha convocat per al proper 4 d’abril la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de consensuar amb el territori l’estratègia a seguir per garantir la preservació del tram baix del riu a curt, mig i llarg termini.

Destaquem