Mapa web Contacte Cercador

LA GENERALITAT FINALITZA L'ADEQUACIÓ DE LA LLOTJA DEL PORT DE LES CASES D'ALCANAR

’empresa pública Ports de la Generalitat ha finalitzat la remodelació de la llotja de peix del port de les Cases d’Alcanar, un projecte emmarcat en el Pla de millora de les llotges de Catalunya. Amb l’adequació de l’edifici als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat s’ha optimitzat el procés de comercialització del peix i s’ha potenciat l’activitat pesquera de les Cases d’Alcanar. L’actuació executada ha suposat una inversió de 173.000 euros (13.05.2010)

Mentre s’ha executat el projecte, els pescadors han continuat fent la subhasta del peix, de manera provisional, en una nau habilitada per Ports de la Generalitat, al costat de la llotja.

L’any 2009, el sector pesquer de les Cases d’Alcanar va assolir un volum de pesca de 322.385 kg, amb un valor de venda en llotja d’1,2 MEUR. Aquest port disposa d’un flota pesquera de 12 embarcacions.

Divisió de l’edifici per zones d’ús

La llotja de peix del port de les Cases d’Alcanar s’ha adaptat als nous requeriments pel que fa a tancaments, paviments i revestiments. Amb les obres executades també ha dividit la superfície de l’edifici per zones d’ús, així l’espai s’ha distribuït en zona d’arribada i de descàrrega, sala de subhasta i zona de classificació i expedició.

A l’interior de la llotja, la zona de compradors s’ha situat darrere de la línia de subhastes. A més, la remodelació ha permès crear una zona des d’on els visitants poden observar la subhasta del peix, sense interferir en les tasques del sector pesquer canareu. També s’ha habilitat un espai per a ús veterinari i un magatzem.

Quant als serveis generals de la llotja, amb aquesta actuació s’han fet noves instal·lacions d’aigua, electricitat i xarxa contra incendis.

Pla de millora de les llotges

L’adequació de la llotja de peix del port de les Cases d’Alcanar és una actuació que forma part del Pla de millora de les llotges de Catalunya. El Pla, aprovat per l’Executiu català, l’any 2008, té com a finalitat adaptar els edificis a la normativa vigent en matèria de sanitat, qualitat i medi ambient.

La rehabilitació de vint-i-una llotges de peix arreu de Catalunya, que s’està duent a terme, suposarà una inversió de 3,8 MEUR, finançada inicialment per Ports de la Generalitat. Després, un 50% d’aquesta inversió serà retornada a Ports pel departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, mitjançant el Fons Europeu de Pesca (FEP).

Destaquem