Mapa web Contacte Cercador

Ports de la Generalitat inicia el dragatge del port d'Alcanar per facilitar l'entrada de vaixells

Les obres recuperaran un calat de 12 metres que facilitarà l’arribada de vaixells de major tonatge i garanteix la continuïtat de l’activitat econòmica de Cemex durant 10 anys més

La Generalitat impulsa acords publicoprivats per garantir la continuïtat productiva d’empreses, facilitar la generació de llocs de treball i ajudar a la dinamització econòmica del territori
(23.05.2014)

El dragatge iniciat avui del port d’Alcanar establirà una cota de 12 metres de profunditat al canal d’entrada, que té cinc quilòmetres de longitud i uns 100 metres d’amplada. El projecte que executa l’empresa Dravosa preveu dragar un volum d’un milió de metres cúbics de sorra que es dipositaran en un abocador marítim autoritzat, situat a 4,5 milles de la costa. Les obres s’executaran en un termini de set setmanes, si la meteorologia ho permet, i suposaran una inversió de 3 MEUR per part de Ports de la Generalitat. Les noves condicions tècniques del port facilitaran l’arribada de vaixells amb major capacitat que milloraran l’obertura dels productes de la cimentera Cemex a nous mercats exteriors i la creació d’ocupació.

Impuls socioeconòmic per a les Terres de l’Ebre

La col·laboració publicoprivada ajuda a impulsar grans projectes en el conjunt dels ports catalans arreu del litoral que aporten riquesa al conjunt del territori. En aquest marc, el gener passat, Ports de la Generalitat i l’empresa cimentera Cemex van signar un acord per tal de conservar l’activitat del port d’Alcanar.

En aquest acord, la cimentera es va comprometre a mantenir l’operativa industrial de la fàbrica i de les instal·lacions portuàries durant els propers 10 anys. Per la seva banda, Ports de la Generalitat va adquirir el compromís de dragar el canal d’entrada del port d’Alcanar.

L’acord també estableix un tràfic mínim de mercaderies d’1.120.000 tones anuals durant el període concessional i l’obertura del moll Número 2 a altres tràfics interessats de la zona.

El port d’Alcanar

El port industrial d’Alcanar amb dues dàrsenes i tres molls comercials (Moll número 1, Moll número 2, i Moll número 3), forma part dels ports de l’àmbit de Ports de la Generalitat. El port està atorgat en concessió administrativa a l’empresa Cemex que l’explota per al tràfic de les mercaderies produïdes a la cimentera d’Alcanar, principalment ciment i clínquer.

Destaquem