Mapa web Contacte Cercador

Restriccions de trànsit per obres a la C-12 a la zona del pantà de Flix

Les obres de millora que es duen a terme a partir d’avui a la C-12 al pantà de Flix comportaran restriccions de trànsit, durant un període de tres mesos i mig. Els treballs inclouen l’eixamplament de la vorera del marge dret del la C-12 en el pas sobre la presa i la construcció d’un pas inferior per a vianants que comunicarà per sota de la carretera el polígon industrial de la Devesa amb una zona verda.
(30.01.2012 - 30.04.2012)

Actualment, la C-12 discorre per sobre de la presa de Flix mitjançant un pas de 227 metres de longitud, que compta amb dos carrils de circulació i dues voreres per als vianants. Per tal de millorar l’accessibilitat i la seguretat viària en aquest entorn, es duran a terme un conjunt de treballs que inclouen l’eixamplament de la vorera del marge dret i la construcció d’un pas de vianants per sota de la carretera que comunicarà el polígon industrial de la Devesa amb una zona verda.

Les obres comencen avui i les executa el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en el marc dels treballs associats a la descontaminació del pantà de Flix. L’obra té un termini de 10 mesos en total.

L’execució d’aquests treballs comportarà restriccions de trànsit, principalment en dues fases. A partir d’ara, les tasques per eixamplar la vorera requeriran l’ocupació d’un dels dos carrils del pas sobre el pantà. D’aquesta manera, es donarà pas alternatiu als vehicles pel carril que quedarà lliure, durant un període de tres mesos i mig.

Posteriorment, un cop conclosa la passarel·la, s’iniciaran els treballs de construcció del pas inferior, que comportaran noves restriccions en la circulació, que s’anunciaran oportunament.

Descripció dels treballs

En concret, les obres inclouen les actuacions següents:

Eixamplament de la vorera del marge dret del pas sobre la presa: S’ampliarà la vorera existent, de 90 cm d’amplada, mitjançant de la construcció d’una passarel·la, d’1,7 metres d’amplada, formada per una estructura metàl·lica que s’ancorarà en voladís al tauler. D’aquesta manera, els vianants podran circular pel pas més còmodament i més protegits del trànsit rodat.

Nou pas soterrat de vianants: A l’entorn de l’extrem nord del pas sobre la presa, es construirà un pas sota de la C-12 per a comunicar el polígon industrial de la Devesa amb una zona verda ubicada a l’altre costat de la carretera. Aquest pas tindrà una longitud de 18 metres i una amplada de 2,5 metres. Es construiran rampes i escales d’accés al pas i es formaran dos guals i dos passos de vianants.

Treballs complementaris: Les obres es complementaran amb la instal·lació de noves barreres de seguretat per a vehicles, i la reordenació dels serveis existents al pont.

Destaquem