Mapa web Contacte Cercador

TES treu a concurs la redacció de 23 projectes d'enderroc de construccions il·legals

El DOGC publica avui l’inici del concurs per adjudicar la redacció de 23 projectes d’enderroc de construccions, principalment situades en sòl no urbanitzable, que han estat declarades il·legals arran de resolucions del Departament de TES ratificades mitjançant sentència ferma. El valor estimat del contracte és de 59.100 euros, sense IVA, i s’oferta en tres lots. (03.04.2013)

El Departament de Territori i Sostenibilitat, com l’administració competent en matèria de protecció de la legalitat urbanística, té el deure d’executar de forma subsidiària els enderrocs de construccions il·legals quan els seus propietaris no actuen. En aquest sentit, la redacció del projecte d’enderroc constitueix un pas previ necessari.

Atesa la gran quantitat d’expedients de protecció de la legalitat urbanística en tràmit, el Departament ha decidit treure a concurs la redacció de 23 projectes d’enderroc. Corresponen, principalment, a construccions situades en sòl no urbanitzable, que han estat declarades il·legals arran de resolucions del Departament, ratificades posteriorment mitjançant sentència ferma en la jurisdicció contenciosa administrativa. D’aquesta manera, es garantirà el compliment del deure d’execució subsidiària i s’obrirà aquest procediment a tots els professionals de l’arquitectura i la construcció en un moment de forta crisi del sector.

L’encàrrec comprèn la totalitat dels treballs i serveis a realitzar pel contractista per a la redacció dels projectes, així com les tasques a desenvolupar pel responsable coordinador en matèria de seguretat i salut. El valor estimat de tot el contracte, sense IVA, és de 59.100 euros. El termini de lliurament de cadascun dels projectes de demolició s’estableix en un màxim de 90 dies des de la data de signatura del contracte.

L’oferta es divideix en tres lots, que poden ser abastats per separat o conjuntament:


Lot 1: redacció de 9 projectes a l’àmbit de les Terres de l’Ebre. Es corresponen a construccions il·legals als municipis d’Alfara de Carles, l’Ametlla de Mar, Masdenverge, Santa Bàrbera, Ulldecona, Xerta i Roquetes.Lot 2: comprèn 8 projectes als municipis gironins de Darnius, la Selva de Mar, Maçanet de la Selva, Santa Coloma de Farnès, Tossa de Mar, Vilamaniscle i Vilanant.
Lot 3: redacció de 6 projectes als àmbits del Camp de Tarragona, comarques de Lleida i Barcelona. Concretament, als municipis de Gaià, Vallbona d’Anoia, Naut Aran, Vielha et Mijaran, Pont de Suert i Riudecols.

Destaquem